Swipe to the left

Aby sa batérie stále blýskali

Životnosť každej batérie určuje nielen kvalita, ale aj starostlivosť o ňu.

Aby sa batérie stále blýskali

Kuchynská batéria a drez sú často vystavené striedaniu horúcej a studenej vode, občas do drezu dáme rozmrznúť potraviny, vylejeme vriacu vodu z kanvice, z varených zemiakov, skrátka drez musí vydržať aj hrubšie zaobchádzanie, keď umývame riad, niečo spadne a podobne. Drezy občas musia čeliť tukom, agresívnym látkam, nečistotám všetkého druhu a napríklad aj kyselinám.

Vysokým nárokom kladeným na vodovodné, prípadne drezové batérie, si je vedomý nejeden výrobca. Medzi tých popredných patrí Hansgrohe, ktoré nám prezradia základné postupy v starostlivosti o batérie aj samotné čistenie.

Hansgrohe vyrába vysoko kvalitné batérie, ktorých funkcie, dizajn a lesk zostanú zachované dlho bez náročnej starostlivosti. Napriek tomu je nutné ju pravidelne čistiť a občas oslobodiť od vodného kameňa.

Kuchynské batérie Hansgrohe sa v závislosti od variantu vyznačujú vysoko kvalitným, žiarivým pochrómovaním alebo odolným vzhľadom nerezovej ocele. Oba materiály sú veľmi trvanlivé a ich údržba je jednoduchá. Ak sa budete o ne starať správnym spôsobom a správnymi prostriedkami, zachovajú si svoj nádherný lesk po dlhú dobu. Drezy Hansgrohe sú z nerezovej ocele. Vďaka tomu sa na nich nezachytávajú baktérie, sú hygienické, nehrdzavejúce a sú vhodné pre potraviny. Okrem toho je nerezová oceľ odolná proti kyselinám a horúčave a preto sa jej povrch udržuje ľahko. Či chróm alebo nerezová oceľ - vždy sa oplatí mať pri čistení na pamäti pár základných pravidiel.

Ako sa správne starať o vašu kuchynskú batériu

Na čistenie kuchynskej batérie nepoužívajte agresívne čističe, ktoré obsahujú látky ako chlórové bieliace prostriedky, kyselinu mravčiu, octovú alebo soľnú. Vyhnite sa tiež drsným čističom a hubkám.

Čistič nestriekajte na batériu priamo, a rôzne výrobky vzájomne nemiešajte. Dodržujte prosím odporúčania výrobcu ohľadom dávky a času pôsobenia.

Vodný kameň na kuchynskej batérii odstránite najlepšie čistiacim prostriedkom na báze kyseliny citrónovej. Čistiaci prostriedok naneste najskôr na mäkkú bavlnenú utierku, ktorá nezanecháva vlákna, a drezovú batériu najskôr utrite. Potom nechajte pôsobiť prostriedok po stanovenú dobu a následne ho dôkladne opláchnite čistou vodou. Nakoniec batériu jednoducho osušte suchou utierkou. Teraz sú všetky nečistoty odstránené a batéria znova žiari ako nová.

Pokiaľ správne odstránite všetky usadeniny vodného kameňa, vyhnete sa tiež mnohým nepríjemným následným škodám. Vodný kameň nie je totiž problematický iba z estetického hľadiska. Môže zhoršiť aj funkciu, ako napríklad to, ako voda prúdi.

Správne čistenie kuchynskej batérie je ľahké a rýchle. Jednoducho je možné vyčistiť aj vyťahovaciu hadicu kuchynskej batérie, návod je priložený ku každej batérii aj náhradnému dielu. Smú sa používať iba také čistiace prostriedky, ktoré sú pre dané použitie výslovne určené. Dodržujte odporúčania výrobcu týkajúce sa čistenia, pretože na škody spôsobené nesprávnym zaobchádzaním sa nevzťahuje záruka.

Perfektne čistý perlátor

Perlátor reguluje alebo tvaruje prúd vody. Ide o trysku na výtoku vodovodného kohútika. Mnoho perlátorov na drezových batériách od Hansgrohe je vybavených funkciou brániacou usadzovaniu vodného kameňa (QuickClean). Tieto batérie je možné čistiť bez ďalšieho čistiaceho prostriedku - jednoducho rukou.

Pri kuchynskej batérii Hansgrohe s technológiou QuickClean sa na perlátore nachádzajú pružné silikónové nopky. Tu sa pri každodennom používaní zhromažďujú usadeniny vodného kameňa (v závislosti od tvrdosti vody). Tie je možné úplne ľahko odstrániť: stačí prstom oddrhnúť silikónové nopky. Voda potom z perlátora môže znovu prúdiť rovnomerne a bez prekážok.

Čistý perlátor znamená nerušený prúd vody

V prípade, že predsa len bude niekedy potrebné intenzívnejšie čistenie perlátora, odskrutkujte ho a vložte ho do nádoby s čističom vodného kameňa na báze kyseliny citrónovej. Po maximálne 10 minútach ho môžete vybrať a dôkladne opláchnuť čistou vodou. V prípade potreby čistenia opakujte, potom môžete perlátor opäť naskrutkovať na Vašu kuchynskú batériu.

Tiež zvyšky kozmetických produktov, napr. tekutých mydiel, šampónov a sprchových gélov, môžu batériu poškodiť. Buďte pozorní a zvyšky starostlivo odstráňte vodou. Čistiace prostriedky alebo chemikálie by ste nemali skladovať napríklad v skrinke pod umývadlom, pretože i výpary môžu poškodiť produkty.