Swipe to the left

Bezdotykové batérie od Hansy

Ako bezdotykové armatúry môžu pomôcť zabrániť šíreniu mikroorganizmov

Bezdotykové batérie od Hansy

Pre čisté ruky a čistú myseľ

Vodovodné batérie používame každý deň veľakrát – či už umývame riad, napúšťame vodu do fľaše, umývame si ruky, alebo robíme akékoľvek iné každodenné úkony, na ktoré ich potrebujeme. Hoci ich udržiavame v čistote, stále môžu byť živnou pôdou pre mikroorganizmy a vírusy. Najbežnejšie migračné cesty mikróbov šíriacich kontaktné infekcie sú ruky a povrchy, preto je správna hygiena rúk nevyhnutná.

Začali sme si však uvedomovať, koľko mikroorganizmov sa môže vytvoriť na vodovodnej batérii a v jej okolí (nielen na verejných miestach, ale aj doma) a problémy, ktoré to prináša pre naše zdravie. Nemôžete si umyť špinavé ruky bez toho, aby ste sa fyzicky dotkli manuálnej vodovodnej batérie, a je možné, že ste si ich utreli uterákom, ktorý nebol úplne čistý. Preto je pochopiteľné, že sa mikróby tvoria a množia. Ich počet však môže byť prekvapujúci.

Baktérie čakajú na svoju príležitosť

I keď sa štúdie líšia, všeobecný výsledok zostáva rovnaký: naše kuchynské a kúpeľňové vodovodné batérie sú živnou pôdou pre obrovské množstvo mikroorganizmov. Podľa štúdie z roku 2004 , z Medzinárodného žurnálu potravinárskej mikrobiológie, bežná vodovodná batéria všeobecne hostí 127 000 baktérií na 1 cm2. Ak vezmeme do úvahy, že priemerná štvorčlenná rodina použije vodovodnú batériu 200 × za deň, predstavuje to značné vystavenie potenciálne nebezpečnému prostrediu.

Riešenia na dotyk

Ako teda môžete znížiť riziko nákazy bez toho, aby ste narušili svoj každodenný život? A zároveň veci zjednodušiť? Tu vstupujú do hry bezdotykové vodovodné batérie. Prechod na bezdotykovú vodovodnú batériu môže znížiť výskyt mikróbov až o 98 % v porovnaní s manuálnymi vodovodnými batériami. V spoločnosti HANSA sa preto zameriavame na vytváranie riešení, ktoré problém odstránia hneď v zárodku. Elimináciou potreby akéhokoľvek kontaktu. Obmedzenie kontaktu znamená zníženie počtu mikroorganizmov.

Moderné technológie

Vďaka patentovaným senzorom detekcie polohy nainštalovaným vo všetkých našich bezdotykových vodovodných batériách môžete udržať svoje ruky čisté a bojovať proti mikroorganizmom bez toho, aby ste si museli robiť starosti so zbytočnou spotrebou vody.

Celkom bez dotyku.

Pri bezdotykových armatúrach tečie voda iba vtedy, keď je skutočne potrebná. Keď sa priblížte rukami k infračervenému senzoru, automaticky sa spúšťa tok vody – vždy v správnom množstve a vždy príjemne temperovanej. Keď dáte ruky preč, tok vody sa zastaví. Technológia PSD v senzore patentovaná firmou HANSA sa stará o to, že armatúra presne reaguje na vašu ruku. A síce nezávisle od kvapiek vody, odrazov svetla alebo zrkadliacich sa povrchov. Rýchly, intuitívny tok vody je týmto garantovaný – pre trochu viac mágie vo vašom každodennom živote. Vybrať si môžete i batérie v našom produktovom katalógu alebo na jednom z 10 kúpeľňových štúdií na celom Slovensku. Urobte prvý krok a zarezervujte si bezplatne čas našich špecialistov.