Swipe to the left

Čierna elegancia v kúpeľni

Ide o farbu, ktorá v určitej kombinácii môže byť nielen elegantná, ale aj tajomná či zmyselná, čo dokazuje švajčiarsky výrobca SanSwiss.

Čierna elegancia v kúpeľni

Bolo v minulosti obdobie, keď kúpeľne žiarili farbami. Nasledovalo obdobie hygienicky čistej bielej a teraz si opäť farby pozvoľna nachádzajú cestičky do našich kúpeľní. Viac sa experimentuje s tvarmi, glazúrami, politúrami, povrchovými úpravami. Skrátka kúpeľne opäť dostávajú farebný nádych.

Predtým dominovali kúpeľniam pastelové farby, doplnené výrazne farebnými doplnkami. Len málokedy sa medzi použitými farbami objavila čierna. Dnes je to inak, čo dokazuje svojou ponukou mnoho firiem, napríklad spoločnosť Sanswiss.

Tá boduje v konkurencii ďalších výrobcov stále populárnejšiu Walk-in zástenou BLACK LINE. Výrazné tvary, geometrické delenie a pôsobivé čierne línie prepožičajú zariaďovanému priestoru metropolitný a moderný vzhľad. Walk-in zástena dodá kúpeľni úplne nový rozmer a porušuje zaužívané štandardy v interiérovom dizajne. Walk-in zásteny sú ideálnym riešením pre sprchovanie v loftových bytoch v industriálnych budovách. V rámci série BLACK LINE ponúka SanSwiss aj vaňové zásteny.

Potešia nimi predovšetkým milovníkov nadčasových vaňových zásten zbožňujúci kombináciu čiernej a bielej. A hlavne majiteľov menších kúpeľní, ktorí majú doma iba vaňu a zároveň túžia po sprchovaní a nechcú si pri ňom postriekať vodou celú kúpeľňu.

BLACK LINE – geometria & avantgarda

Čierna farba je tajomná, elegantná a zmyselná. A práve čierna farba inšpirovala dizajnérov spoločnosti SanSwiss pri vývoji sprchových zásten BLACK LINE. Okrem vaňových zásten tu nájdete ako klasické sprchové kúty ANNEA, SOLINO, TOP LINE S, tak aj Walk-in zásteny EASY Loft v netradičnom prevedení – s čiernou sieťotlačou alebo fóliou na prednej strane skla.

Kombináciou jemných línií, tvarov a proporcií, vytvorili konštruktéri dokonalú kompozíciu, ktorá harmonicky ladí s každým interiérom. Sprchové zásteny BLACK LINE, sú určené predovšetkým pre ľudí, ktorí vyznávajú eleganciu, moderný dizajn a predovšetkým prvotriednu kvalitu.

Walk-in zásteny EASY v elegantnej matnej čiernej

Sprchové zásteny typu Walk-in predstavujú moderné a jednoduché riešenie sprchovacieho kúta. Výhodou takzvaného bezdverového riešenia, kedy máte iba jednu pevnú sklenenú stenu s elegantným čiernym profilom, je bezbariérový vstup do sprchového kúta, veľká šírka vstupu s maximálnym priestorom na relaxáciu, jednoduchá montáž a jednoduchá údržba. Čaká tak na vás maximálna relaxácia pri sprchovaní aj ďalšie spomínané prednosti.

SanSwiss vyrába Walk-in zásteny EASY vo veľkorysej výške 2000 mm a štandardných šírkach od 800 mm do 1400 mm. Walk-in EASY v čírom skle je možné dodať aj v šírke 1600 mm. Kombinácia nadčasového číreho skla a atraktívnej čiernej matnej farby dodáva sprchovým zástenám punc luxusu. Kompaktný vyrovnávací profil v čiernej farbe výrazne zjednodušuje montáž. Aj v prípade nerovných múrov vo vašej kúpeľni. Walk-in zástena je ukotvená stabilizačnou vzperou, ktorá zaisťuje optimálnu stabilitu zásteny. Voliteľne je možné dodať aj rohovú vzperu. Obe vzpery sú tiež v elegantnej čiernej farbe.

Osemmilimetrové bezpečnostné sklo je vybavené antiplakovou úpravou Aquaperle - vynikajúcou ochranou proti vodnému kameňu. Tá znižuje usadzovanie nečistôt a vodného kameňa na skle a tým značne uľahčuje údržbu skla. Vďaka tejto úprave stekajú vodné kvapky zo skla dole a neusadzujú sa na ňom. Na skle môže zostať len niekoľko malých kvapiek, ktoré je možné jednoducho zotrieť stierkou SanSwiss alebo bavlnenou handričkou či hubkou.

Inštalácia WALK-IN zásten od spoločnosti SanSwiss je možná na plochú vaničku alebo priamo na dlažbu. Obe riešenia majú svoje výhody. Walk-in zástena najviac vynikne priamo na podlahe so zabudovaným odtokovým žľabom alebo podlahovou vpusťou. Pre zákazníkov, ktorí preferujú jednoliatu podlahu, ktorá prechádza voľne do sprchovacieho kúta, odporúčame jednoznačne riešenie bez vaničky. Kúpeľňa vyzerá opticky väčšia a priestrannejšia. Nie všetkým však je príjemný kontakt bosých nôh s podlahou, čo často môže ovplyvniť celkový pocit zo sprchovania.

Zo sortimentu SanSwiss odporúčame sprchové vaničky ILA a MARBLEMATE. Sprchové vaničky sú vyrobené z kvalitného liateho mramoru, tlmia hluk a poskytujú tepelnú izoláciu. Je možné ich nainštalovať na podlahu alebo na nožičky s predným panelom. Umožňujú pohodlný vstup do sprchy. Dvojkomorový sifón s vysokou prietočnosťou, ktorý je umiestnený pod lineárnym krytom, je možné ľahko čistiť. Sprchové vaničky spĺňajú kritériá EN 14527:2016, táto norma okrem iného ošetruje aj stabilitu dna (možné zaťaženie až do 150 kg), čistiteľnosť, bezproblémové vypúšťanie vody a odolnosť proti zmenám teploty a chemikáliám.

Pokiaľ potrebujete s vašou realizáciou poradiť, neváhajte nás kontaktovať. Naši špecialisti Vám radi a ochotne pomôžu. Všetky naše produkty si môžete objednať na ktoromkoľvek z našich kúpeľňových štúdií Ptáček. Na každom štúdiu vám taktiež preškolení špecialisti poskytnú potrebné informácie k ponúkanému sortimentu a odporučia najvhodnejšie riešenie pre Vaše potreby. Pokiaľ máte záujem o realizáciu, pomôžeme Vám a odporučíme vhodnú montážnu firmu.