Swipe to the left

Dizajnová podlahová vpusť PRIMUS HL540, jednoducho múdra

Bezbariérovým aj technickým kúpeľniam prinášame ďalšiu alternatívu odvodu vody vo forme bodovej sprchovej vpusti PRIMUS.

Dizajnová podlahová vpusť PRIMUS HL540, jednoducho múdra

Podlahová vpusť nemusí byť len prežitok socialistických kúpeľní. Táto šikovná a praktická záležitosť sa teraz vracia v inovovanom prevedení, ktoré je svojím úžitkom a dizajnom vhodné do moderných kúpeľní, upratovacích aj technických miestností. Väčšina z nás si pamätá klasické nevzhľadné vpuste uprostred miestnosti, ku ktorým bola vyspádovaná dlažba či terasa. Moderné technológie a spôsoby výroby však prinášajú úplne nový pohľad na problematiku domácich bodových vpustí.

PRIMUS hrá v dizajne prím

Jedná sa o podlahovú, presnejšie povedané sprchovú vpusť, primárne určenú pre bezbariérový sprchovací priestor riešený v dlažbe. Nástavec s nerezovým rámom určený pre dlažby v hrúbky 8 až 30 mm (vrátane lepidla) je kompatibilný so všetkými druhmi stavebných materiálov ako betón, drevo, keramický obklad a iné. Pri variante HL 540l môžete dlažbou vyložiť aj stredový priestor roštu z leštenej nerezovej ocele s priehlbinou, všetko bude perfektne ladiť. V prípade, že dávate prednosť lesklému kovu, je na výber z 3 variantov vtokových mriežok z nerezovej ocele.

Sprcha nie je garáž

Vpusť HL 540 disponuje vlastnou zápachovou uzáverou, ktorá aj v prípade vyschnutia vodného stĺpca zabraňuje prenikaniu plynov z kanalizácie. Tento systém eliminuje vznik nepríjemného pachu, ktorý môžu produkovať lacnejšie varianty vpustí. Zápachová uzávera je jednoducho vyberateľná z dôvodu ľahkého čistenia a komfortného prístupu do kanalizácie v prípade upchatia potrubí. Pre inštaláciu vpuste do technických miestností, kotolní a garáží odporúčame skôr iné typy vpustí, ktoré sú opatrené spätnými mechanickými klapkami alebo nárazovo poberú väčší objem vody. S výberom vhodného výrobku vám vždy ochotne poradíme.

Technické parametre HL540 PRIMUS

Maximálny prietok: 0,8 l / s (HL540l: 0,6 l / s)
Výška vodnej uzávery: 50 mm (HL540l: 40 mm)
Stavebná výška: min. 80 mm, max. 250 mm po hornú hranu betónového poteru
Rám: 145 x 145 mm
Vtok: 138 x 138 x mm (HL540l: priehlbina 74 x 74mm, hĺbka 13mm)

Priložené súbory

Názov Formát Veľkosť  
Leták - Podlahová vpust HL540 PRIMUS PDF 312.65 KB