Swipe to the left

Pomáhame mladému páru s rekonštrukciou kúpeľne

Kúpeľňa od Ptáčka slúži svetovo uznávanému skateboardistovi Maximu Habancovi a jeho priateľke Natálii.

Pomáhame mladému páru s rekonštrukciou kúpeľne

Maxim Habanec je český profesionálny skateboardista. Patrí k najlepším na svete. Vyhral svetový pohár v skateboardingu, Mystic Skate Cup v Prahe a je šesťnásobným majstrom republiky v skateboardingu. Bolo príjemné sa s ním stretnúť aj v našom pražskom kúpeľňovom štúdiu, kam so svojou priateľkou Natáliou Majvaldovou prišli vyberať novú kúpeľňu.

Ale začnime pekne od začiatku, tam bola túžba po vlastnom bývaní. Byt bol po pôvodnej majiteľke plný nepotrebných vecí. Samotné vypratanie trvalo niekoľko mesiacov. Pokiaľ riešite podobnú situáciu, na instagrame Natálie nájdete množstvo vhodných tipov. Za tú dobu mali noví majitelia dostatok času na plány, ako riešiť dispozičné možnosti, čo zväčšiť, vybúrať, zmeniť. Na pomoc pozvali architekta. Bez jeho pomoci by nebola rekonštrukcia prepracovaná do najmenších detailov zvlášť keď zámerom bolo zmeniť dispozície bytu z 2+1 na 3+1. Zvolili aj realizačnú firmu na stavebné práce, ktorá začala práce vo februári tohto roku. Pre dodávku materiálu do kúpeľne bola vybraná spoločnosť Ptáček. Radi sme pomohli.

Všetko sa začalo úvodnou schôdzkou na kúpeľňovom štúdiu, kde si Natálie s našou špecialistkou odladili predstavu o kúpeľni. Pokračovaním bol výber obkladov a dlažieb, zariaďovacích predmetov či doplnkov a nasledovala vizualizácia, ktorá znázorní celý interiér kúpeľne (360 °). Mladý pár sa zhodol, že by chceli polorohovú vaňu, umývadlo na dosku, väčšie zrkadlo, toaletu a najlepšie aj bidet. To ale veľkosť kúpeľne nedovoľovala. Preto zvolili bidetovaciu toaletu GROHE Sensia, ktorá v sebe spája funkčnosť toalety aj hygienu bidetu. Bidetovacím toaletám podľahli pri cestovaní Áziou, hlavne v Japonsku a majitelia bytu vedeli, že ho budú raz vo svojom byte mať.

Počas pol roka je dielo z väčšej časti dokončené. Všetko je tu nové. Steny a podlahu zdobia obklady a dlažba značky Imola Ceramica. Pri výbere siahli majitelia bytu po veľkoformátovej dlažbe 1200 x 1200 mm a len okolo zrkadla použili obklad 30 x 60 cm. Novotou sa skvie sanitárna keramika Grohe. Rovnako sa mladý pár teší z nových batérií Grohe radu Essence, ktoré vybrali v trendy prevedení čierneho grafitu a v rovnakom dizajne podčiarkli tvár kúpeľne doplnky v zhodnom prevedení. Pretože boli so značkou Grohe natoľko spokojní, tak si vybrali ich produkty aj do kuchyne. Pribudol tu drez a nová drezová batéria. Chytro využili dorez dlažby a použili ho za pracovnú linku v kuchyni, čím docielili jednotný dizajn pre kúpeľňu aj kuchyňu.

Mladý pár v tejto chvíli v pražskom rekonštruovanom byte zo šesťdesiatych rokov už býva. Celú rekonštrukciu starostlivo dokumentujú a zdieľajú na Youtube a sociálnych médiách. Ich skúsenosti, názory, jednotlivé kroky, postupy, to všetko môžete sledovať aj vy. Postupne vznikajú nové a nové „príbehy“ od fázy príprav až po posledné zavesenie obrázku, ktorý zachytáva športové úspechy Maxima Habance.

Postup práce si môžete pozrieť na Youtube Maxa alebo na ich instagramových profiloch. Max a Natália.

Pokiaľ aj vy túžite po novej kúpeľni, stretneme sa v niektorom našom kúpeľňovom štúdiu.