Swipe to the left

TIP: Teplota vody je zárukou zážitku pri sprchovaní

Termostatické batérie predstavujú pre užívateľov značný komfort, bezpečie aj úsporu.

TIP: Teplota vody je zárukou zážitku pri sprchovaní

Zhrnuli sme pre vás hlavné výhody obstarania termostatickej batérie a prezradili, ako funguje termostatická batéria. Základným princípom termostatickej batérie je udržovanie konštantnej teploty vody, ktorá preteká zariadením. Preto majú senzor teploty, ktorý je schopný merať teplotu vody. Ventil, ktorý reguluje tok horúcej a studenej vody. Ten je ovládaný práve senzorom teploty. Teplota vody sa nastavuje pomocou ovládacieho prvku. Ak sa teplota vody líši od nastavenej hodnoty, senzor posiela signál na otáčanie ventilov. Pokiaľ je naopak voda príliš studená, ventil pre horúcu vodu sa otvorí a naopak. Termostatická batéria udržuje konštantnú teplotu vody. Termostatické batérie sprchové, umývadlové alebo vaňové sú dostupné vo variante nástennej aj podomietkovej, ktoré sa inštalujú na tzv. podomietkové teleso.

Rýchla reakcia na výkyvy tlaku batérií s termostatom
Už sa vám nestane, že by ste sa pri sprchovaní oparili, alebo sa "nechtiac otužovali" vo chvíli, keď si druhý člen rodiny začne čistiť zuby. Špeciálne ventily fungujú buď na princípe vosku, kvapaliny alebo dvoch kovov v tele batérie, bude nastavená teplota konštantne udržovaná po celú dobu sprchovania či prietoku vody.

Bezpečnostná poistka
Výhodou pre rodiny s deťmi či rodiny s osobami vyžadujúce špeciálnu starostlivosť je bezpečnostná poistka, ktorá je nastavená na 38°C alebo 40°C a zamedzuje tak obareniu. Poistka je štandardne u väčšiny batérií riešená tak, že ju dieťa bez pomoci dospelého ľahko neprepne.

Úspora vody až o 30%
S termostatickou batériou šetríte vodu už vo chvíli nastavovania požadovanej teploty. Oproti pákovým batériám majú tie termostatické jednoduchšie a presnejšie nastavenie požadovanej teploty. Požadovanú teplotu teda možno nastaviť prakticky okamžite, už nie je potrebné odpúšťať studenú vodu, než začne tiecť teplá.

Kvalitné kartuše a studené telo termostatické batérie
Kartuše, ktoré ovládajú prietok vody v batériách, sú vyrobené zo syntetických vlákien, eliminujú tak tvorbu vodného kameňa a jeho zanášanie tela batérie. Tým je dosiahnutá vyššia životnosť. Veľmi dobrou funkciou je chladné telo batérie. Pri sprchovaní vyššou teplotou sa batéria tak nezahreje a na dotyk bude stále studená.

Studené telo
Veľmi dobrou funkciou je studené telo batérie. Pri sprchovaní vyššou teplotou sa batéria tak nezahrieva a na dotyk bude stále studená.

Jednoduchá montáž
Nie je nutné sa jej báť! Jedná sa o rovnakú prácu, ako pri ostatných typoch batérií. Pri inštalácií podomietkovej batérie venujte pozornosť podomietkovému telesu, ktoré je pre daný typ nevyhnutné. Tiež je nutné mať pri telese dostatočný priestor v stene. Nezabudnite, že pri inštalácií nástennej batérie je dobré použiť k utiahnutiu kliešte, ktorých kontaktná plocha je obalená textíliou, aby sa nepoškodil povrch batérie.

Pre montáž v starších typoch domov majte na pamäti, že väčšina dnešných batérií je vyrábaná v rozteči 150 mm.

Na trhu sa objavuje veľa druhov batérií, v rôznych cenových reláciách. Odporúčame vám vybrať si z rady našich renomovaných výrobcov, s ktorými sa nespálite. S výberom vám radi pomôžu špecialisti na našich kúpeľňových štúdiách. Vybrať si môžete termostatické batérie v našom produktovom katalógu alebo na jednom z 10 kúpeľňových štúdií na celom Slovensku. Urobte prvý krok a zarezervujte si bezplatne čas našich špecialistov.