Swipe to the left

Trendy roku 2023 v kúpeľniach

Jednoduché línie, hladké rovné plochy, rýdza funkčnosť, farebná úmernosť prírodných materiálov - vieme, čo frčí.

Trendy roku 2023 v kúpeľniach

Krištáľovú guľu nepotrebujeme

Začiatok každého roka je spojený s novými plánmi, je to medzník medzi starým a novým. Každá oblasť musí akceptovať moderné trendy a meniaci sa životný štýl. Možno aj vy práve plánujete novú kúpeľňu či rekonštrukciu tej starej. Krištáľovú guľu na veštenie síce nemáme, ale vďaka veľtrhom a dobrej spolupráci s dodávateľmi už vieme, akým smerom sa budú uberať kúpeľňové trendy v roku 2023.

Menej môže znamenať viac

Uhladený minimalizmus, jednoduché línie, hladké rovné plochy, rýdzu funkčnosť a farebnú úmernosť oceníte predovšetkým v malých kúpeľniach. Výraznejšie dekory a nábytkové systémy, rovnako ako asymetrické riešenia, väčšinou priestoru uberajú centimetre a zahlcujú ho aj opticky, takže pristanú skôr rozmerovo veľkorysým kúpeľniam. Koncept „menej je viac“ ale neznamená rezignáciu na vysoké nároky ohľadom kvality a štýlu. Jednoduchosť nebude fádna, ak sa zameriate na výrobcu kladúceho dôraz na každý detail. V okamihu keď realizujete nový projekt, buďte minimalisti, pretože je príjemné dovybavovať kúpeľňu podľa potreby, účelu, meniacich sa potrieb, napríklad ak sa vám narodia deti.

Kontakt s prírodou

Trendy prírodných materiálov a povrchov sa v čase rôzne premieňajú, predovšetkým pokiaľ ide o farebnosti, štruktúry, dekory aj kvantitatívne zastúpenie v interiéri. V skutočnosti sa ale jedná len o drobné nuansy, pretože spojenie s prírodou budeme potrebovať neustále a najmä v priestore na relaxáciu, ktorým kúpeľňa často býva, majú odkazy na ňu svoje nezastupiteľné miesto. Neváhajte sa obklopiť čímkoľvek, čo vám bude pripomínať jej nadčasové pôvaby. Vyberať ich z čoho. Napríklad v roku 2022 sme do ponuky spoločnosti Ptáček začlenili nového výrobcu, ktorý ponúka dizajnové drevené umývadlá.

Revolučné materiály

Technická vyspelosť umožňuje výrobcom prichádzať s mimoriadne praktickými materiálmi, ktoré majú skvelé funkčné vlastnosti a posúvajú hranice kreativity dizajnérov. Skvelým príkladom je materiál SaphirKeramik. Ten má pevnosť porovnateľnú s oceľou a dvakrát väčšiu tvrdosť ako klasická keramika, dovoľuje preto výrobu tenších stien a tým aj nižšej hmotnosti. Navyše je odolný voči abrazívnym prostriedkom a oderu, obsahuje prevažne prírodné suroviny a na konci jeho dlhej životnosti môže byť úplne recyklovaný.

Inovatívne technológie

Sprchovanie je príjemnejšie a pohodlnejšie s moderným prístupom výrobcov napríklad v podobe perlátora kombinujúceho vodu a vzduch. Vzduchom obohatená voda totiž robí kvapky plnšie, ľahšie a mäkšie. Výsledkom je perliaca sprcha a efektívnejšie využitie vody. Pri obsluhe zase pomôže tlačidlo nahradzujúce štandardný prepínač medzi vývodom vane a ručnou sprchou, ktorý sa v pokojovej polohe sám prepne na vývod do vane a zabráni tak prekvapeniu v podobe nežiaduceho postriekania.

Sofistikované kombinácie

Premyslený dizajn zariadenia aj doplnkov má potenciál vytvoriť z kúpeľne miesto prinášajúce radosť každý deň pri rannej očiste aj večernej relaxácii, takže sa naozaj oplatí do neho investovať. Svoju úlohu vždy hrá súhra línií, funkčnosti, farebnosti a povrchov. Oplatí sa nemiešať príliš výrazných prvkov, ale nechať vyniknúť len niektoré z nich, ktoré tak poslúžia ako pozoruhodné akcenty. Naozaj zaujímavo tvarovaná batéria dokáže pozdvihnúť vzhľad aj toho najobyčajnejšieho umývadla.

Fenomenálny betón, milovaný kameň

Kombinácia dreva a betónu alebo dreva a kameňa sú príjemne kontrastným a preto aj oprávnene veľmi obľúbeným základom kúpeľní. Menej typickým, ale o to zaujímavejším riešením sú kombinácie rôznych odtieňov betónu alebo druhov kameňa, poprípade oboch materiálov dohromady. Kúzlo týchto variácií spočíva predovšetkým v tom, že sú dokonalým podkladom pre celú škálu štýlov. Ich neutralita ale zároveň nenudí vzhľadom na rozmanitosť vrstvených štruktúr alebo odtieňov. Prírodné aj high-tech materiály, jednoduché línie a kultivovaná estetika sa stretávajú s vyspelými technológiami a udržateľným prístupom.

Relaxácia, odpočinok, moderné technológie

Všetko súvisí so všetkým. Ak chcete relaxovať a odpočívať, umožnia vám to aj moderné technológie. Úplne bežné je dnes počúvať aj vo vani svoju obľúbenú hudbu z reproduktorov, ktoré sú priamo súčasťou vane. Tlmené či farebné podsvietenie nielen vane, ale aj toalety, či špeciálne osvetlenie kúpeľne. Ak chcete súkromný wellness, sú k dispozícii perlivé alebo vírivé vane či rôzne sauny. Pohodlie a komfort na toalete vám poskytne bidetovacie alebo sprchovacie WC. Opäť idú trendy ruka v ruke s pohodlím, kvalitou a relaxáciou. Presvedčte sa o tom v našich kúpeľňových štúdiách, kde vám zároveň pripravíme grafický návrh, čím uvidíte podobu budúcej kúpeľne ešte pred samotnou realizáciou.