Swipe to the left

Ak sa zíde invencia so skúsenosťami

Autorkou nadčasovej a elegantnej premeny inšpiratívnej kúpeľne je profesionálka zo sveta architektúry.

Ak sa zíde invencia so skúsenosťami

Veľmi nás teší, keď po vydarenej realizácii nás zákazník pozve na prehliadku realizovaného bytu, aby sme vám, čitateľom mohli predstaviť novinky a netradičné pohľady z moderného sveta architektúry. V tomto prípade sa pokúsime vám sprostredkovať ojedinelú inšpiráciu, ktorá je unikátna v niekoľkých ohľadoch. Tento krát sa pozrieme na realizáciu nového interiéru majiteľky, ktorá zároveň spolupracovala s architektkou Desira Studio. Spoločne sa rozhodli výrazne zmeniť dizajn kúpeľne, a to práve v spolupráci s nami. Každý pridal niečo zo svojej invencie, skúseností a praxe, až z toho vznikol decentný a elegantne pôsobiaci mix vybavenia, materiálov a farieb.

Zvíťazil komfort a pohodlie

Kúpeľňa sa prerábala v rámci rekonštrukcie celého bytu a základnou ideou bolo, aby z konceptu nijako nevybočovala a dizajnovo naň nadviazala. Majiteľka si v novej kúpeľni umiestnenej vedľa spálne tiež chcela dopriať viac komfortu, než poskytovala tá pôvodná, ktorá bola predovšetkým nepraktická. Toto prianie bolo aj hlavným zadaním pre architektku a zároveň pani domu v jednej osobe.

Správny smer a jasný štýl

Spolupráca prebiehala hladko, pretože pani Šrámková mala o svojej kúpeľni jasnú predstavu. Po určení farebného konceptu a vytvorení predstavy o zariaďovacích predmetoch, prišli na rad detaily, ktoré sa doladili v kúpeľňovom štúdiu. Aj keď má kúpeľňa len 6 m2, vďaka vhodne zvolenej kombinácii obkladov, dlažby a ďalšieho zariadenia, nepôsobí stiesnene, naopak je vzdušná a svieža. V kúpeľni sú 3 zóny osvetlenia - podsvietené zrkadlo, podsvietené niky v sprche, pri umývadle je špeciálne líniové svetlo s teplotou svietenia denného svetla. Na umývadlovej skrinke je posadené oválne keramické umývadlo Outline značky Vitra, s rozmermi 62,5 × 45,5 × 14,5 cm.

Podarený mix

Čo sa týka základného farebného ladenia, padla voľba na kombináciu tmavého a svetlého kameňa s drevom. Krásnu kresbu s odtieňmi kameňa tu zastupuje kolekcia The Room nádherná dlažba v imitácii bridlice pochádza taktiež z továrne IMOLA a nesie názov Lime Rock. Pocit tepla a zabývanosti dodáva miestnosti dekor dreva, použitý na kúpeľňovom nábytku a poličkách, ktoré sú podľa návrhu architektky vyrábané na zákazku. Šperkom, ktorý zdobí kúpeľňu je kolekcia batérií Edition 400 značky Keuco s mosadzným kartáčovaným povrchom. U umývadlovej misy dominuje stojanková páková batéria a priestor sprchového kúta ozvláštňuje minimalistická sprchová súprava.

Praktická bidetovacia toaleta

Mosadznú linku držia aj police s kovovým rámom a drevenými priehradkami. Aby kúpeľňa vyznela žensky, ale nie prezdobene, dovolila si architektka do nej začleniť aj „drsnejšie“ prvky, ktorým je napríklad sprchová zástena s posuvnými dverami z čiernych kovových profilov, ktoré vyrábal zámočník. Za dokonalý objekt považuje majiteľka bidetovaciu toaletu. Bidetovacia toaleta Tece One prekvapila majiteľku nielen funkciami, ale aj dizajnom, ktorý pri zatvorenom poklope vôbec neprezrádza, čo sa pod ním ukrýva. Zaujímavým a praktickým prvkom je aj čierny rebríkový radiátor značky PMH, ktorý je inštalovaný na stenu v netradičnej horizontálnej polohe. Poličky navrhla architektka a nechala ich na mieru vyrobiť od zámočníka. Mosadzná kovová konštrukcia spolu s dekórom dreva drží linku celého interiéru.

Prajete si tiež takú či podobnú kúpeľňu? Nechajte sa inšpirovať v našich kúpeľňových štúdiách, nechajte si aj nezáväzne spracovať grafický návrh. Radi pripravíme nielen grafický návrh, ale poradíme aj so samotnou realizáciou. Ďalšie zaujímavé články a mnoho inšpirácie nájdete aj v našom magazíne Ptáček Speciál.

  • Special 01
  • Special 02
  • Special 03
  • Special 04