Swipe to the left

Ako vybrať nový sprchovací kút pomocou konfigurátora

Vytvorte si vlastný sprchovací kút online s Kúpeľňami Ptáček.

Ako vybrať nový sprchovací kút pomocou konfigurátora

V dnešnej dobe si môžete jednoducho a rýchlo prispôsobiť novú kúpeľňu podľa svojich vlastných predstáv a potrieb. S radosťou vám prinášame skvelú správu – na webových stránkach popredných výrobcov Hüppe, Ravak a Sanswiss máte možnosť si sami nakonfigurovať vlastný sprchovací kút, pomocou online konfigurátorov.

Vďaka týmto jednoduchým a intuitívnym nástrojom môžete vyberať zo širokého sortimentu dizajnov, veľkostí, sklenených panelov, sprchových vaničiek a mnohých ďalších vychytávok. Stačí zadať svoje preferencie a následne si vytvoríte ideálny sprchovací kút, ktorý bude zodpovedať vášmu vkusu a priestorovým možnostiam. Všetko je len vo vašich rukách!

Pri konfigurácii sprchovacieho kúta je dôležité zvážiť niekoľko faktorov:

  • Veľkosť a tvar miestnosti: Zmerajte si priestor, v ktorom bude sprchovací kút umiestnený, aby ste mali predstavu o jeho maximálnych rozmeroch. Zvážte tiež tvar, či preferujete rohový sprchovací kút, štvrťkruh, walk in do priestoru, alebo iba dvere do niky. Pokiaľ máte predstavu sprchovacieho kúta v neštandardnom tvare a veľkosti, ponúka sa vám možnosť výroby atypického sprchovacieho kúta na mieru.
  • Druh sprchovacieho kúta: Existuje niekoľko typov sprchovacích kútov, vrátane otvorených sprchovacích priestorov, sprchových vaničiek a kabíny so zástenou. Vyberte si ten, ktorý najlepšie zodpovedá vašim preferenciám a potrebám.
  • Materiál a dizajn: Zvážte, či preferujete číre, alebo inak zakalené sklo vášho sprchovacieho kúta. Tiež je dôležité sa zamyslieť nad obložením, ktoré do sprchového kúta použijete. Môžete sa rozhodnúť medzi keramickými dlaždicami, mozaikou, dekorovaným obkladom alebo aj mnohými inými materiálmi, ktoré sú vhodné do priestoru kúpeľní. Majte na pamäti aj dizajnové prvky, ako sú držiaky ručných spŕch, odtokové žľaby, sedátka, poličky na odloženie šampónu a mydla, apod.
  • Otváranie dverí: Ak sa rozhodnete pre sprchovací kút so zástenou, zvážte typ otvárania dverí. Existujú napríklad dvere sklápacie, posuvné, otvárateľné dovnútra alebo von.
  • Sprchová hlavica a batéria: Zvoľte sprchovú hlavicu, ktorá vyhovuje vašim preferenciám ohľadom typu sprchy (napr. hlavová sprcha, ručná sprcha, masážna sprcha, sprchový set a pod.) a tiež zvážte typ a umiestnenie batérie.
  • Funkčné prvky: Môžete tiež zvážiť ďalšie funkčné prvky, ako sú hydromasážne trysky, termostatická regulácia teploty, LED osvetlenie alebo vstavané police pre sprchové potreby.

Pred nákupom sprchovacieho kúta, je dôležité si premyslieť vaše potreby, preferovaný štýl a celkový rozpočet. Pamätajte, že sprchovací kút je dlhodobou investíciou, preto sa oplatí starostlivo zvážiť všetky možnosti a vybrať si správne tak, aby spĺňal všetky vaše potreby a priania. Mnoho výrobcov svojim zákazníkom ponúka konfigurátory. Než začnete vyberať a premýšľať, ako by mal váš sprchovací kút najlepšie vyzerať a čo bol mal spĺňať, pozrite sa s nami na nový konfigurátor nášho dodávateľa – firmy Ravak.

Nový online sprievodca vám v jednotlivých krokoch jednoducho pomôže zostaviť si SPRCHOVÝ KÚT, SPRCHOVÉ DVERE, PEVNÚ STENU alebo VANOVÚ ZÁSTENU. Vyberte si tvar sprchového priestoru: z ponúkaných možností (rohový, štvorcový, obdĺžnikový) vyberte ten, ktorý zodpovedá vašim preferenciám a priestoru, ktorý máte k dispozícii aj s možnosťou atypického prevedenia v šírke, hĺbke a výške. Konfiguráciu samotného výrobku začnete výberom tvaru alebo prepnete výber podľa produktovej rady, s ktorými ste sa už zoznámili priamo na stránkach RAVAKu či v ich eshope. Vybranému modelu výrobku môžete ďalej zvoliť farbu rámu, ďalej môžete prispôsobiť detaily, ako sú profily, farbu držiakov a ďalších doplnkov. Tiež budete mať možnosť vybrať sklo pre sprchovú stenu. Zvoľte medzi rôznymi typmi skla (priehľadné, s razbou, saténové, atď.) a hrúbkou skla. Môžete vybrať aj požadovaný dekor sklenenej alebo plastovej výplne. Pokračujte výberom sprchového setu a sprchového systému. Vyberať môžete medzi rôznymi druhmi sprchových hlavíc, ovládacími prvkami a ďalšími prvkami, ktoré doplnia váš sprchovací priestor. V závere konfigurácie doplníte stavebný rozmer priestoru po obložení stien. Získate tak predstavu o nadefinovanom výrobku. Akonáhle ste spokojní s konfiguráciou, môžete si vygenerovať 3D vizualizáciu sprchovacieho kúta a prezrieť si, ako bude vyzerať vo vašom priestore.

Tento konfigurátor vám umožní vizuálne a prakticky prispôsobiť si sprchovací kút podľa vašich prianí a potrieb. Po dokončení konfigurácie budete mať možnosť vygenerovať kód alebo si poslať konfiguráciu emailom, aby ste ju mohli zdieľať alebo sa k nej vrátiť neskôr.

RAVAK konfigurátor

Konfigurátory sprchových kútov, ale aj sprchových setov a batérií nájdete na webových stránkach aj ďalších firiem:

- Hüppe je renomovaný výrobca sprchovacích kútov a kúpeľňového vybavenia. Ich online konfigurátor vám umožňuje vytvárať a prispôsobovať si sprchové kúty podľa vašich potrieb.

HÜPPE Configurator - HÜPPE (hueppe.com)

- Duscholux je špecializovaný výrobca sprchovacích kútov a parných kabín. Majú konfigurátor, ktorý vám umožní prispôsobiť si sprchovací kút podľa vašich predstáv.

Konfigurátor - DUSCHOLUX - Luxus beim Duschen

Tiež na webe spoločnosti SanSwis nájdete praktický konfigurátor (Sprchovacie kúty - sprchy - SanSwiss). Je však potrebné poznamenať, že dostupnosť konfigurátorov a ich funkcie sa môžu líšiť v závislosti na krajine a danom regióne, preto je vhodné navštíviť webové stránky týchto firiem a zistiť, či bude dostupný konfigurátor aj u vás.

Pokiaľ by ste predsa len radšej videli prevedenie sprchovacích kútov naživo, stačí zájsť do ktoréhokoľvek kúpeľňového štúdia Ptáček, kde si môžete vybrané výrobky nielen prezrieť, ale aj všetko skonzultovať s našimi kúpeľňovými špecialistami.