Swipe to the left

Na hydroizolácii nešetrite, radí Mapei

Hydroizolácia je v kúpeľniach nevyhnutná z niekoľkých dôvodov.

Na hydroizolácii nešetrite, radí Mapei

Často od našich klientov počúvame, že hydroizoláciu v kúpeľni nepotrebujú, zaobídu sa bez nej a radšej ušetria. Nie vždy je ale úspora správnou cestou, najmä v prípadoch, keď sa jedná v budúcnosti o ťažko prístupné miesta. O hydroizolácii vám radi povieme viac.

Hydroizolácia v kúpeľni je proces, ktorý zaisťuje ochranu proti prenikaniu vody do stien, podlahy a ďalších konštrukcií v kúpeľni. Ide o dôležitý krok pri inštalácii sprchovacích kútov, vaní a ďalších sanitárnych zariadení, ktorý slúži na zabránenie vzniku vlhkosti, plesní a ďalších poškodení spojených s vodou.

Hydroizolácia sa vykonáva pomocou rôznych materiálov, ktoré sú odolné voči vode. Najčastejšie sa používajú špeciálne hydroizolačné fólie, tekuté hydroizolačné nátery alebo hydroizolačné tmely. Tieto materiály sa aplikujú na steny, podlahu a spoje medzi rôznymi povrchmi, aby vytvorili nepriepustnú bariéru.

Sprchové kúty a vane sú často hlavnými zdrojmi vodného výparu a vlhkosti v kúpeľni, preto je dôležité zaistiť kvalitnú hydroizoláciu, aby sa zabránilo poškodeniu a potenciálnym problémom s vlhkosťou.

Pri inštalácii hydroizolácie v kúpeľni je dôležité dodržať správne postupy a použiť kvalitné materiály. Je vhodné sa poradiť s odborníkom alebo dodržiavať pokyny a odporúčania výrobcu materiálov, aby ste dosiahli najlepšie výsledky a dlhodobú ochranu vašej kúpeľne proti vlhkosti a vodným škodám.

Hydroizolácia je v kúpeľniach nevyhnutná z niekoľkých dôvodov:

  • Prevencia proti presakovaniu vody
  • Ochrana pred koróziou
  • Zdravie a hygiena
  • Udržiavanie estetického vzhľadu

Kúpeľňa je priestor s vysokou vlhkosťou a priameho styku s vodou, najmä v oblastiach ako sú sprchy, vane a umývadlá. Bez správnej hydroizolácie by mohla voda preniknúť do stien, podlahy alebo stropu, čo by mohlo spôsobiť štrukturálne poškodenie, výskyt plesní a rozpad materiálov.

Voda obsahuje rôzne chemické látky a minerály, ktoré môžu vyvolať korozívne účinky na kovové časti konštrukcie, ako sú rúry, vodovodné armatúry alebo elektrické vedenie. Hydroizolácia chráni tieto prvky pred vodou a vlhkosťou, čo predlžuje ich životnosť.

Správna hydroizolácia zabraňuje vnikaniu vody a vlhkosti do stavebných materiálov, čo znižuje riziko vzniku plesní, hniloby a bakteriálneho rastu. To je dôležité na udržanie zdravého a hygienického prostredia v kúpeľni.

Bez hydroizolácie by mohla vlhkosť preniknúť do povrchových materiálov, ako sú obklady a dlaždice, čo by mohlo viesť k ich poškodeniu, odlupovaniu alebo zmene ich vzhľadu. Správna hydroizolácia pomáha udržiavať estetický vzhľad kúpeľne a predlžuje životnosť povrchov.

S MAPEI nešliapnete vedľa

V našich prevádzkach kúpite produkty značky Mapei, s ktorými máme tie najlepšie skúsenosti. Z celej škály vyberáme niekoľko, ktoré podrobnejšie predstavíme.

Mapelastic

Jedná sa o flexibilnú dvojzložkovú cementovú stierku, ktorá slúži na hydroizoláciu rôznych povrchov, vrátane kúpeľní. Mapelastic vytvára ochrannú vrstvu, ktorá zabraňuje prenikaniu vody a vlhkosti do konštrukcie. Táto stierka je schopná vyrovnať sa s dilatačnými pohybmi a chráni povrchy pred koróziou a plesňami. Je vhodná na použitie na stenách, podlahách a strechách a je možné ju aplikovať ako vnútorne, tak aj vonkajšku. Mapelastic je navrhnutý tak, aby poskytoval trvanlivú a spoľahlivú hydroizoláciu v kúpeľniach a ďalších miestach s vysokou vlhkosťou.

Mapegum WPS

Poskytuje vysokú odolnosť proti prenikaniu vody a vlhkosti, a to aj pri pohybe konštrukcie. Táto membrána je ľahko aplikovateľná a prispôsobivá, čo umožňuje hydroizoláciu rohov, spojov a iných zložitých detailov v kúpeľni. Mapegum WPS je odolná voči chemikáliám a prináša dlhotrvajúcu ochranu proti vode, plesniam a korozívnym účinkom. Je vhodná na použitie na stenách, podlahách a strechách a je ideálna na vytváranie vodotesnej bariéry vo vlhkých prostrediach, ako sú kúpeľne.

Mapeband Easy

Táto páska je určená na vytvorenie spoľahlivého a ľahko aplikovateľného tesnenia v hydroizolačných systémoch, najmä v kúpeľniach a sprchových kútoch. Mapeband Easy je vyrobený z elastického polymérového materiálu, ktorý sa prispôsobuje pohybom a dilatáciám. Páska je samolepiaca, čo uľahčuje jej pripevnenie na rôzne povrchy, vrátane obkladov, dlaždíc, kovov a plastov. Mapeband Easy poskytuje vysokú odolnosť proti prenikaniu vody a vlhkosti, tesní spoje a dilatačné škáry, a chráni tak konštrukciu pred vodou, plesňami a ďalšími problémami spojenými s vlhkosťou. Je jednoduchá na použitie a prináša spoľahlivé vodotesné riešenie pre kúpeľňové prostredie.

Neviete si rady čo použiť, alebo koľko materiálu budete potrebovať? Obráťte sa na našich špecialistov, ktorí vám radi pomôžu.


Priložené súbory

Názov Formát Veľkosť  
Mapeiplastic PDF 4.97 MB
Mapegum_Wps PDF 2.00 MB
Mapeband_Easy PDF 793.86 KB