Swipe to the left

Meta je vytýčený cieľ každej kúpeľne

Séria Meta od Dornbrachtu prináša množstvo nových dizajnových variantov povrchov a štýlovú rozmanitosť pre individuálne stvárnenie kúpeľne.

Meta je vytýčený cieľ každej kúpeľne

Dornbracht opäť dokazuje výnimočnú mnohotvárnosť úspešnej série armatúr Meta. Obľúbenosť tejto série je možné charakterizovať dvoma pohľadmi. Prvý je minimalizmus a druhý individualita.

Minimalistická forma bola v priebehu času ešte zdokonalená novými povrchmi a umožňuje mnoho individuálnych konfigurácií novo zostavených kolekcií rady Meta. Prejavuje sa v nich vytrvalý rozvoj základnej myšlienky minimalizmu, obohatený o osobitosť a individualitu.

Čisté línie základných tvarov

Meta bola odjakživa stvárnením súčasného minimalizmu. Ústredným výrazovým prostriedkom tohto radu je základný geometrický tvar valca, prepracovaný do úplnej dokonalosti. Harmonické proporcie, plynulé prechody a precízne krivky. To prepožičiava radu Meta univerzálny, funkčne aj esteticky nadčasový výraz.

Meta sa zameriava na to podstatné, a práve to ju robí nadčasovo modernou. Základná forma pritom vytvára ideálne predpoklady na individuálne stvárnenie kúpeľňového interiéru – necháva totiž priestor pre ďalšie varianty realizácie: využitie rôznych farieb a povrchov.

Nadčasový dizajn

Nadčasový dizajn série Meta bol ešte vylepšený, výtok je vďaka vnútornému perlátoru ešte štíhlejší. Klasická obsluha s dôverne známou mechanikou, poskytujú vysoký komfort ovládania.

Kvalita povrchov

Povrchy Dornbracht vychádzajú z kombinácie technologického know-how, výnimočnej ručnej práce, použitia najkvalitnejších materiálov, vlastné vyvinuté výrobné postupy, náročné metódy spracovania a nekompromisné kontroly kvality. Kúzlo spočíva v postupnosti jednotlivých krokov pri spracovaní a tiež precíznej prvotnej príprave povrchov. Výsledkom sú povrchy s neporovnateľnou, jedinečnou hĺbkou a brilanciou, a tiež zamatovo pôvabná elegancia pri matných povrchoch.

Nové prevedenie

Teraz môžete získať červené, oranžové a tmavo zelené prevedenie, ktoré zámerne vytvárajú výrazné akcenty a stávajú sa pútavými prvkami v každej kúpeľňovej architektúre. Puristicky elegantný tmavý chróm zase vytvára atmosféru čistoty a pokoja a pôsobí svojou jemnou eleganciou. Okrem toho je teraz Meta k dispozícii aj v lineárnych a fazetových štruktúrach: podobne ako nové farebné odtiene, aj tento rad nadväzuje na súčasné trendy v interiérovom dizajne a architektúre.

Ďalšie varianty

Rozšírenia série dopĺňajú ďalšie prevedenie. Štíhla voľne stojaca verzia ponúka možnosť umiestniť umývadlo kamkoľvek v miestnosti. Jedno páková batéria pre montáž na stenu s jednobodovým upevnením rozširuje možnosti a tým aj možnosti dizajnu v kúpeľni. Do kúpeľne pre hostí a malé miestnosti sú zaujímavé najmä varianty výrobkov s menším vyložením, ktoré umožňujú dizajnovú nadväznosť aj mimo hlavnej kúpeľne.

Minimálny tvar a maximálna variabilita

Proporcie sú harmonické, prechody plynulé, polomery presné. Dizajn batérie sa sústredí na základné geometrické telo batérie a je precízne prepracovaný do posledného detailu. Súhrou rôznych farieb, materiálov a povrchov vytvára séria zámerne rôzne priestorové efekty. Suverénne štýlové zlomy, prekvapivé kontrasty a nekonvenčné kombinácie sú v priamom kontraste s redukovaným formálnym jazykom. Meta tak umožňuje maximálny osobný rozvoj a zároveň zachováva svoje charakteristické rysy bez obmedzení. Týmto spôsobom sa vyznačuje najmä estetickou dlhovekosťou.

Batéria je k dispozícii v troch rôznych verziách:

  • Klasická Meta presvedčí vyváženým, harmonickým dizajnovým jazykom.
  • Meta Slim s decentnou páčkou a minimálnymi rozmermi medzery.
  • Meta Pure sa vyznačuje inovatívnym otočným gombíkom.

Sériu Meta značky Dornbracht si môžete objednať v kúpeľňových štúdiách Ptáček.