Swipe to the left

Obklady Metro a ich skosené hrany sú viac ako trendy

Už v minulom storočí boli použité v newyorskom a parížskom metre na svoju dobu netradičné obklady v tvare obálok.

Obklady Metro a ich skosené hrany sú viac ako trendy

Metro nie je len prostriedok hromadnej dopravy, ale označujú sa tak aj obklady so skosenými hranami v tvare obálok, ktoré sú podobné nielen obdĺžnikovým tvarom a veľkosťou, ale aj fazetou, ktorá je spravidla rovnomerná po všetkých stranách. Každý výrobca ponúka iný formát. Skosenie hrán dáva obkladu 3D rozmer a vďaka tomu umožňuje rozohrávať hru svetiel a tieňov. Vhodné sú preto ako do kúpeľne, na toaletu, tak aj za kuchynskú linku.

Zatiaľ čo v minulosti sa vyrábali obklady bielej a čiernej, teraz je paleta farieb veľmi pestrá. Rovnako každý výrobca mení aj rozmery a hrúbku. V našej ponuke nájdete dlaždice v štýle Metro od výrobcu Marazzi. Ide o sériu Hello. Ide napríklad o variant o rozmere 7,5 x 15 cm s hrúbkou 8 mm v lesklej bielej farbe. Kolekcia MARAZZI HELLO DIAMANTATO LUX.

Najčastejšie formáty sú 10 x 20 cm, ale v našej ponuke ich je oveľa viac. Menovaný rozmer vyrába okrem iných firma VOGUE a obklad sa volá BISELLO TR. Pokiaľ uvažujete o inom rozmere, poskytne vám ho firma Naxos a ich produkt SURFACE. Ide o veľkosť 31x48 cm. Výrobca sériu Surface interpretuje ako nový koncept výzdoby, založený na štruktúrach, jase a kontraste, ktorý môže byť vytvorený pomocou mnohých prvkov, ktoré obklad ponúka. Krása povrchu vzniká z blízkosti lesklých a matných plôch. Je zdôraznené svetlo, ktoré sa na nich odráža. Séria je veľmi zaujímavá a nevšedná.

Aj výrobca obkladov a dlažieb Imola má čo ponúknuť. Produkty z konceptu Metro nájdete napríklad v sérii Aróma. Rozmer je 6 x 24 cm, a vyberať môžete z niekoľkých farebných variantov. Veľmi obľúbené je biele alebo tmavo zelené prevedenie. Rovnaký formát nájdete aj v sérii Stile.

Ak si neviete rady s výberom, odpovede na niektoré otázky objavíte v tomto článku. Tiež vás určite napadlo, či zvoliť lesk alebo mat. Aj tu vieme poradiť, rovnako ako s ďalším vybavením kúpeľne a možno ani nebude toľko záležať na rozpočte, ktorý máte k dispozícii.