Swipe to the left

5 vecí, ktoré by nemali chýbať v modernej kúpeľni

Chcete, aby vaša kúpeľňa pôsobila vždy upratane? Vieme ako na to.

5 vecí, ktoré by nemali chýbať v modernej kúpeľni

Štýlovo vyvážený interiér modernej kúpeľne docielime výberom sanitárnej keramiky a nábytku z rovnakého dizajnového radu. Tak budeme mať istotu, že celok bude harmonicky ladiť. Aby kúpeľňa spĺňala všetky nároky, ktoré sa na ňu kladú, okrem samotného dizajnu sú pri jej zariaďovaní dôležité aj ďalšie faktory.

Dostatok úložného priestoru

Chcete, aby vaša kúpeľňa pôsobila vždy upratane? Vybavte ju vhodným kúpeľňovým nábytkom. Jedna skrinka so zrkadlom nad umývadlom postačovať jednoznačne nebude (možno iba pre „single minimalistu“). Kozmetické prípravky a pomôcky, bez ktorých sa pri každodennej hygiene nezaobídete, vystavené bez ladu a skladu vždy budia dojem neporiadku. Nie je nič jednoduchšie než ich schovať za dvierka skriniek a do zásuviek.

Praktickú stránku súpravy zrkadlovej skrinky s výklopnou poličkou, umývadla a umývadlovej skrinky zo série Geberit Selnova Square ocenia aj majitelia malých kúpeľní. Dostatok úložného priestoru, kompaktné riešenie a nábytok s čistými líniami sú ideálnym základným konceptom do modernej kúpeľne.

Praktická a ekonomicky výhodná súprava nábytkového umývadla a umývadlovej skrinky Geberit Selnova Square ponúka dostatok priestoru pre hygienické potreby, ktoré používame denne a potrebujeme ich mať vždy poruke. Výsuvné kontajnery umývadlových skriniek možno vybaviť priehradkami, ktoré vám pomôžu udržať prehľad a poriadok. Zásuvky sa zatvárajú ticho a mäkko. Ďalší úložný priestor si podľa potreby môžete vyskladať z bočných skriniek rôznych rozmerov. K dispozícii sú až štyri dekory: biela s vysokým leskom, matná láva a orech hickory vo svetlom aj tmavšom vyhotovení.

Na farbe záleží

V kúpeľni strávime v priemere päť rokov života. O to dôležitejší je správny výber farby, ktorá aj v tomto priestore hrá podstatnú úlohu. Platí, že elegancia a nadčasové farby sú viac než momentálny trend. Vedľa obľúbených klasických bielych dekorov, ktorých veľkou prednosťou je výrazová neutrálnosť, stoja prírodné farby a dekory, ktoré dokážu prispieť k príjemnej relaxačnej nálade v kúpeľni.

Biely nábytok dodáva kúpeľni punc čistoty. Výhodou neutrálneho dekoru kúpeľňového nábytku Geberit Selnova Square je, že umožňuje kombináciu so všetkými farbami aj materiálmi.

Okrem dreveného dekoru a neutrálnej bielej sú trendové odtiene sivej aj čiernej. Ale pozor, výsostné právo na ne nemajú len veľké a svetlé kúpeľne, pokojne si ich môžete dovoliť aj v tých menších. Špeciálny rad Geberit Selnova Compact, ktorý je určený do malých kúpeľní, ponúka okrem rozmerovo kompaktnej toalety (zasahuje do priestoru len 49 cm) a umývadielok v hranatom i rohovom vyhotovení aj úzku umývadlovú skrinku v tmavom dekore matnej lávy.

Hygienické povrchy

Hoci vedecké štúdie už preukázali, že toaletné misy nie sú tým „naj“ miestom, kde sa baktérie najviac koncentrujú, predsa len treba rešpektovať hygienické hľadisko pri výbere WC misy či bidetu, s čím úzko súvisí aj náročnosť údržby. Pri nesprávne tvarovanej mise, ale najmä pri úspornom splachovaní je väčšie riziko, že sa misa celkom neopláchne. WC misy a bidety kúpeľňovej série Geberit Selnova s technológiou splachovania Rimfree nemajú žiadny splachovací okraj, za ktorým sa v ťažko dostupných miestach usádza špina a baktérie. Rimfree WC misy majú naopak jednoliaty hygienický povrch, ktorý sa ľahko a rýchlo čistí.

Kvalitný nábytok

Pri kúpeľňovom nábytku platí zásada, že musí byť odolný voči vlhkosti a musí mať ľahko udržiavateľnú povrchovú úpravu. V opačnom prípade sa môže pod vplyvom vlhkosti krútiť, nafúknuť, dokonca plesnivieť. Kúpeľňový nábytok Selnova Square je vyrobený zo silno komprimovanej trojvrstvovej drevotriesky a je odolný proti vlhkosti. Navyše, modulárny systém umožňuje vyskladať nábytok podľa vlastných potrieb. Pre celú sériu je charakteristický štíhly a odľahčený dizajn.

Správne osvetlenie

Kúpeľňa si vyžaduje premyslené osvetlenie, presnejšie vhodnú kombináciu centrálneho s doplnkovým. Nemenej dôležité než centrálne osvetlenie je v kúpeľni aj osvetlenie zrkadla. To môže mať podobu samostatných lámp umiestnených po oboch stranách zrkadla, prípadne nad ním, alebo môže byť integrované priamo do zrkadla či zrkadlovej skrinky. Tvár je tak osvetlená priamo bez zbytočných tieňov, čo ocenia najmä ženy pri líčení. Vyberajte si svetelné zdroje, ktoré sú podobné dennému svetlu, v neutrálnej alebo studenej bielej farbe (4 000 až 6 000 K).

Zrkadlové skrinky Geberit Option predstavujú inovatívny koncept zahŕňajúci priame aj nepriame osvetlenie. LED svetelný zdroj je umiestnený vo vrchnej i spodnej časti skriniek. Súčasťou môže byť senzorový spínač, zväčšovacie zrkadielko, elektrická zásuvka s USB portom a magnetický držiak.

Zrkadlá Geberit Option môžu mať svetelné pruhy integrované po bokoch alebo hore. Novinka Option Plus rovnomerne distribuuje svetlo a je dokonca stmievateľná. Navyše je vybavená funkciou proti zahmlievaniu, ktorú možno manuálne aktivovať. V ponuke je až deväť rôznych rozmerov.

Výrobky Geberit Selnova i další sú k dispozícií v sieti kúpeľňových štúdií Ptáček. Dohodnite si termín schôdzky, príďte si pozrieť širokú ponuku kúpeľňového vybavenia, príďte sa poradiť a inšpirovať.


  • Geberit_selnova_1
  • Geberit_selnova_2
  • Geberit_selnova_3
  • Geberit_selnova_4
  • Geberit_selnova_5
  • Geberit_selnova_6